VIDEO: Dimitrov – Još 2 osobe pozitivne na koronavirus, nema preminulih

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu danas je bolja nego proteklih dana. Dve osobe su pozitivne na koronavirus, nema preminulih. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov ističe da se danas na rentgengrafiji javilo 6 novih pacijenata, od čega je 5 pneumonija koje su u nekom početnom stadijumu i jedna osoba koja nema pneumoniju. Navodi da od 20-ak kontrola nije bilo nijedne progresije, što, kako kaže, znači da su svi ili u izlečenju ili u fazi oporavka.

Predsednik opštine kaže da je desetak pacijenata smešteno u Opštu bolnicu u Pirotu, dok je u Nišu hospitalizovano 5 i dodaje da su svi oni sa srednjim i teškim kliničkim slikama i trenutno u stabilnom stanju.

Što se tiče naredbe Dimitrov ističe da su one onakve kakve je Republički Krizni štab doneo, što znači da će sutra i prekosutra sve raditi do 18:00 sati. Navodi da će se kontrola vršiti od strane komunalnog inspektora i redara i dodaje da ne očekuje da bude nekih zloupotreba, ali ukoliko neko reši da se igra sa tim ograničenjima biće kažnjen.

Opširnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
decembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar