a

VIDEO: Dimitrov – Bolja epidemiološka situacija, registrovana 4 nova slučaja, dve osobe na respiratoru

Od 20 urađenih antigen testova za vikend i od jutros 4 su pozitivna, danas urađeno još 6 PCR testova. Devet pacijenata je hospitalizovano u KC Niš, od čega su 2 na respiratoru. Na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu smešteno 5 osoba, njihovo stanje stabilno. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov

This image has an empty alt attribute; its file name is 273-1024x683.jpg

Epidemiološka situacija bolja u odnosu na prošli ponedeljak kada je registrovano znatno veći broj pneumonija, ukupno 16, a danas ih imamo daleko manje, tačnije 6. S druge strane težina kliničkih slika nije takva kakva je bila prošle nedelje, tako da se nadam da polako izlazimo iz ovog talasa, istakao je predsednik opštine.

Što se tiče naredbi koje će važiti od sutra, Dimitrov kaže da se čeka da one izađu u Službenom glasniku Republike Srbije, pa će, prema njegovim rečima, tek onda biti prenešene u naredbe Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar