VIDEO: Dimitrov – Epidemiološka situacija povoljna, ukinuta vanredna situacija u Dimitrovgradu

Epidemiološka situacija povoljna, ukinuta vanredna situacija na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Od 20 urađenih rentgenografija 4 su pneumonije od kojih su 2 iz opšte populacije, a 2 iz Doma za stare. Od 16 kontrola, jedan slučaj je sa blagom progresijom, dok su ostali ili u izlečenju ili sa stacionarnim nalazima. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR TV rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

“Situacija u Dimitrovgradu je daleko bolja, u kovid ambulanti se javlja manje od 5 odsto novih pacijenata tako da su stvoreni svi uslovi za ukidanje vanredne situacije koja je stupila na snagu 2. novembra prošle godine. Sada se vraćamo na mere koje važe u Republici Srbiji” – kazao je predsednik opštine.

Dimitrov ističe da su ukinute sve specifične odredbe koje su važile za lokalnu samoupravu. Navodi da će u Dimitrovgradu od sledećeg petka ponovo raditi gradska pijaca, moći će da se organizuju treninzi i utakmice, a svi ugostiteljski objekti radiće do 20:00 časova. Dodaje da se od ponedeljka đaci ponovo vraćaju u školske klupe po epidemiološkim smernicama koje je dalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

O odluci o ukidanju vanredne situacije i novoj naredbi Štaba za vanredne situacije detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
januar 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar