a

ZZJZ Pirot: Na području Pirotskog okruga 4 nova slučaja koronavirusa

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, na teritoriji Pirotskog kruga potvrđena su još 4 slučaja koronavirusa – po dva iz Pirota i Bele Palanke, dok je u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas poslato 19 uzoraka.

U saopštenju se navodi da je od početka epidemije do danas u okrugu koronavirus potvrđen kod 3.059 osoba, po gradovima: Pirot 1.895, Bela Palanka 518, Babušnica 348 i Dimitrovgrad 308, a od posledica kovid infekcije preminula su 132 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 28 pacijenata: 16 iz Pirota, 6 iz Babušnice i po 3 iz Dimitrograda i 2 iz Bele Palanke.

U Zavodu kažu da se intenzitet prenošenja virusa postepeno smanjuje i da je u toku vakcinacija protiv kovida.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 16. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar