a

ZZJZ Vranje: Još 48 pozitivnih u Pčinjskom okrugu, u Bosilegradu bez novozaraženih

Od 249 urađenih testova na teritoriji Pčinjskog okruga koronavirus je potvrđen još kod 48 lica, a procenat novoobolelih u odnosu na broj testiranih je 19,27 odsto, saopštava Zavod za javno zdravlje Vranje.

Epidemiolog dr Slađan Stanković u izveštaju koji je dostavio FAR-u napominje da je najviše zaraženih u Vranju – 22, u Surdulici je 16 pozitivnih, u Vladičinom Hanu 8, u Preševu 2, dok u Bosilegradu, Bujanovcu i Trgovištu nije bilo pozitivnih.

U ZC Vranje hospitalizovan 121 pacijent, 39 slobodnih postelja

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 173 pregleda, od kojih 60 prvih. Uzorkovana je krv kod 94 pacijenta i sačinjeno 75 RTG pluća. Urađeno je 7 PCR i 58 antigenskih testova, od kojih je 14 pozitivnih. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 16 pacijenata, stoji na zvaničnoj sajtu Grada Vranja.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovan je 121 pacijent. Od tog broja 109 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 110 pacijenata, na kiseoniku 56. Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, dok je 7 otpušteno. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 39 slobodnih postelja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar