a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu 8 pozitivnih i 1.760 vakcinisanih građana

Na području Pirotskog okruga danas do 16:00 sati vakcinisano je 1.760 građana, a koronavirus je potvrđen još kod 8 osoba, saopštava Zavod za javno zdravlje Pirot. U izveštaju se precizira da je u Pirotu registrovano 5 slučajeva, a u Beloj Palanci 3, dok u Dimitrovgradu i Babušnici nije bilo novoinficiranih.

Na PCR testiranje u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu danas su poslata 24 uzorka.

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa od početka epidemije do danas je 3.125, po gradovima: Pirot 1.923, Bela Palanka 532, Babušnica 354 i Dimitrovgrad 316, a od posledica bolesti ukupno je preminulo 136 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leče se 23 pacijenta – 12 iz Pirota, 5 iz Babušnice i po 3 bolesnika iz Bele Palanke i Dimitrovgrada

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 22. januar možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar