ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 70 pozitivnih, Bosilegrad bez novozaraženih

Prema jučerašnjem preseku stanja, na teritoriji Pčinjskog okruga koronavirus je potvrđen kod 70 osoba, a najviše zaraženih je u Vranju – 40.

Prema rečima dr Slađana Stankovića, epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Vranje, aktivnost koronairusa je i dalje značajna i broj novoobolelih varira, a od 276 testiranih procenat pozitivnosti se povećao na 25 odsto. Stanković kaže za RTV Vranje da je u Preševu 10 pozitivnih, u Vladičinom Hanu i Surdulici po 7, u Bujanovcu 5, dok je Trgovištu jedan novoinficiran. U Bosilegradu nema novih slučajeva koronavirusa.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovan 101 pacijent

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 200 pregleda, od kojih 86 prvih. Uzorkovana je krv kod 100 pacijenata i sačinjen 91 RTG pluća. Urađena su 2 brza, 4 PCR i 93 antigenska testa, od kojih је 35 pozitivnih. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 14 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovan je 101 pacijent. Od tog broja 93 su pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 93 pacijenta, dok su na kiseoniku 58. Na bolničko lečenje primljeno je 5 pacijenata, dok je otpušteno 20, od toga jedan je transportovan u Klinički centar Niš. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 59 slobodnih postelja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar