Opština Dimitrovgrad pomogla ugostiteljsko-turistički sektor sa 8 miliona dinara

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov potpisao je 26 ugovora o raspodeli pomoći ugostiteljsko-turističkom sektoru u cilju prevazilaženja krize koja je nastala zbog pandemije koronavirusa. Ukupna vrednost pomoći tom sektoru iznosi 8 miliona dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 133-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 134-1024x683.jpg

U izjavi za medije Dimitrov je rekao da su ugovori sa privrednim subjektima potpisani do 31. maja i izrazio nadu da će od juna meseca sezona biti daleko bolja.

“Svesni smo da na taj način nećemo rešiti njihov osnovni problem nedostatka turista koji dolaze iz Bugarske, ali smo želeli da na neki način pomognemo u njihovom preživljavanju i očekivanju neke bolje sezone kojoj se nadamo već od juna meseca” – kazao je predsednik opštine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 135-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 136-1024x683.jpg

Prema rečima Dimitrova. osnovni kriterijum za dodelu sredstava je učešće svih tih privrednih subjekata koji se bave turizmom i ugostiteljstvom u ukupnom prihodu od tog sektora u 2019. i 2020. godini. Navodi da su finansijski kapaciteti opštine ograničeni, ali da je ona jedina u Pirotskom okrugu i jedna od retkih u Srbiji koja je na lokalnom nivou pomogla svoje preduzetnike.

“Ono što trebamo u narednom periodu da učinimo, to je da pojačamo rad Sportsko-turističkog centra Caribrod, konkretno turističke organizacije i da probamo preko civilnog sektora da animiramo domaće turiste i da ih na leto dovedemo u naš grad jer su oni jedan od važnih faktora opstanka ugostiteljsko-turističkog sektora. Što se tiče bugarskih turista oni su upoznati sa turističkom ponudom opštine Dimitrovgrad i ne zahtevaju ulaganja u marketing” – zaključio je Dimitrov.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar