ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 114 novozaraženih od 393 uzorka, u Bosilegradu nema inficiranih

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje, u Pčinjskom okrugu registrovano je još 114 slučajeva koronavirusa od 393 testirana pacijenta. Najveći broj pozitivnih je iz Vranja – 89, u Bujanovcu je 8 pozitivnih, u Preševu 6, u Vladičinom Hanu 5, u Trgovištu 4 i u Surdulici 2 zaražena. U Bosilegradu nije bilo novoinficiranih.

Epidemiolog dr Slađan Stanković kaže da je procenat pozitivnosti oko 29 odsto. On je u izjavi za RTV Vranje rekao da je poslednjih dana povećan broj novoobolelih i da među zaraženima ima i dvadesetak učenika, odnosno osoba do 20 godina.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano 111 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 200 pregleda, od kojih je 86 prvih. Uzorkovana je krv kod 142 pacijenta i sačinjeno 78 RTG pluća. Urađena su 4 PCR i 131 antigenski test, od kojih je 75 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 18 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 111 pacijenata. Od tog broja 99 je pozitivno na koronavirus i isto toliko pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 58. Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata, a otpušteno je 7. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 49 slobodnih  postelja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar