Dimitrov i Đurov poklonili po 10 primeraka knjige “Srpski velikani državnosti” osnovnoj i srednjoj školi u Dimitrovgradu

Povodom predstojećeg praznika, Dana državnosti Republike Srbije, predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov i predsednik Skupštine opštine Zoran Đurov poklonili su osnovnoj školi “Hristo Botev” i gimnaziji “Sveti Kirilo i Metodije” po 10 primeraka knjige “Srpski velikani državnosti”, autora Milutina Tasića, koje će obogatiti bibliotečni fond ove dve obrazovne ustanove.

This image has an empty alt attribute; its file name is 164-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 165-1024x683.jpg

Zoran Đurov predsednik lokalnog parlamenta je u izjavi za medije istakao da postoje više razloga zašto je odlučeno da se knjige poklone osnovnoj školi i gimnaziji.

“Prvi razlog je želja da ukažemo na potrebu negovanja kulture poštovanja i sećanja kada su u pitanju važni događaji i važne istorijske ličnosti koje se odnose na Republiku Srbiju čiji smo mi građani, ali takođe i na opštinu u kojoj živimo i na pripadnike bugarske nacionalne manjine. Drugi razlog jeste da ovim skromnim i simboličnim poklonima ukažemo na mogućnost našim najmlađim sugrađanima da do saznanja mogu da dolaze i kroz kjnige koje mogu da čitaju bilo iz svojih kućnih biblioteka ili iz školskih, a isto tako i iz gradske biblioteke. Treći razlog je taj što smo želeli prijatno da iznenadimo i osnovnu školu i gimnaziju, isto kao što oni to čine svaki put kada obeležavaju Svetog Savu ili kada obeležavaju Svetog Kirila i Metodija” – naveo je Đurov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 166-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 167-1024x683.jpg

Direktori dimitrovgradskih obrazovnih ustanova Katarina Simeonov i Bratislav Stamenov su zahvalili rukovodećim ljudima opštine na poklonu koji za njih, kako su kazali, predstavlja veoma prijatno i lepo iznenađenje.

“Ovo je veoma važno za našu biblioteku jer deca, koliko god to u današnje vreme izgledalo drugačije, ipak više vole da čitaju iz knjiga. Mi smo zadovoljni načinom kako naši učenici koriste školsku biblioteku i verujem da će i ova knjiga odmah posle praznika biti u rukama naših učenika i sigurna sam da će sve što je vezano za Sretenjski ustav i za formiranje Srpske države izazvati interesovanje kod njih. Za nas je ovo još jedan dokaz da lokalna samouprava podržava rad škole u svakom pogledu i da je spremna da obogaćuje, oplemenjuje i pomaže da uslovi za rad i učenje budu još bolji” – kazala je direktorka osnovne škole “Hristo Botev”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 168-1024x683.jpg

Direktor gimnazije je istakao da osim što će kjniga “Srpski velikani državnosti” obogatiti biblioteku ove ustanove, to će ujedno biti i jako lepo štivo za učenike iz koga će moći da crpe dosta informacija prilikom izrade seminarskih i maturskih radova.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar