Uhapšena dva carinika osumnjičena za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Upravom granične policije i Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su E. P. (1974) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i S. V. (1968) koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja, saopštava MUP.

Sumnja se da je S. P., zaposlen u Carinskoj ispostavi na Graničnom prelazu Gradina, pod uticajem E.P., koji je jedan od odgovornih lica ove Carinske ispostave na navedenom graničnom prelazu, u martu ove godine izvršio pregled vozila jednog muškarca koji je prevozio rezervne delove za kamione i nakon carinjenja dela sporne robe naveo da je to roba za lične potrebe, uprkos tome što je znao da takva vrsta robe ne može biti carinjena u „skraćenom postupku“.

Na ovaj način S.P. je pribavio korist vozaču u vidu privilegije za uvoz robe trgovačkog karaktera u Srbiju mimo važećih propisa i pričinio štetu budžetu Republike Srbije u iznosu carine koja nije obračunata i naplaćena za višak robe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, stoji u saopštenju MUP-a Srbije.

Izvor: mup.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar