Raspisani lokalni izbori za 2. jun, glasaće se i u Bosilegradu

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je izbore u 66 jedinica lokalne samouprave za 2. jun, a među opštinama gde će birači izaći na glasanje je i Bosilegrad.

Izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, koji su u parlamentu usvojeni dvotrećinskom većinom, na izbore će se u svim gradovima i opštinama izaći istog dana, a Brnabićeva je rekla da to što se izbori zakazuju za 2. jun rezultat “uspešnog dijaloga” parlamentarnih stranaka.

“Raduje me što smo iz parlamenta poslali poruku svim našim građanima da smo kao njihovi izabrani predstavnici sposobni da postignemo dogovor uprkos svim našim razlikama. Ovakav dogovor je pobeda svih odgovornih ljudi” – rekla je predsednica Skupštine Srbije.

Tada će se izbori održati i u Bosilegradu, opštini u kojoj je čak 23 godine na vlasti Vladimir Zaharijev.

Na poslednjim lokalnim izborima u toj lokalnoj samoupravi 2020. godine lista “Vladimir Zaharijev – To smo mi – Aleksandar Vučić – Za našu decu” ostvarila je ubedljivu pobedu i osvojila 30 od 31 mandata, a jedan mandat je osvojila lista “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” i to su bile jedine liste između kojih su birali birači u Bosilegradu.

Zaharijev je tada osvojio šesti uzastopni mandat na čelu Opštine Bosilegrad.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar