Prognoza vremena za prvu dekadu aprila

Prema prognozi RHMZ-a, prvog aprilskog dana na zapadu i jugozapadu Srbije pretežno sunčano i toplo, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno. Vetar slab, promenljiv. U toku noći ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak, a u Vojvodini i pojačanje severozapadnog vetra. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23 stepena.

U petak na severu promenljivo oblačno i uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima kiša i loklni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar umeren, povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 5 do 11, a najviša u intervalu od 17 do 20 stepeni. Očekuje se i lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina.

Za vikend hladnije

U subotu na severu zemlje promenljivo oblačno i uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima kiša, na visokim planinama sneg. Vetar umeren, povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša od 14 do 16 stepeni.

U nedelju u jutarnjim satima prizemni mraz. Na severu promenljivo oblačno i uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima kiša, na visokim planinama sneg. Vetar umeren, povremeno i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 5, najviša od 10 do 14 stepeni.

Prognoza od 5. do 9. aprila

U ponedeljak ujutro uslovi za mraz na 2m visine, tokom dana sunčano i toplo. U utorak sunčano, uveče i tokom noći ka sredi naoblačenje, zatim promenljivo i svežije vreme, povremeno s kišom.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar