a

Toplo i nestabilno vreme u Srbiji

Varljivo i promenljivo leto pokazaće svoje lice od četvrtka do nedelje. Prema zvaničnoj prognozi RHM-a, u četvrtak se nastavlja promenljivo julsko vreme, а оblaci iz Panonske nizije spustiće se i do centralnih predela Srbije. U prvoj polovini dana u Vojvodini kiša, a u popodnevnim satima pljuskovi i u ostalim predelima Srbije. Na snazi će biti žuti meteo-alarm, kažu sinoptičari. Maksimalna temperatura u intervalu od 28 do 33 stepena. Najtoplije će biti na jugu i jugoistoku zemlje.

Meteorolozi za petak najavljuju promenljivo oblačno i toplo, mestimično s pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab, promenljivog smera. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a najviša od 29 do 31 stepen. Iz RHMZ-a upozoravaju na lokalnu pojavu grmljavina sa količinom padavina od preko 10 litara za 3 sata.

This image has an empty alt attribute; its file name is 326-1-1024x683.jpg

U subotu oblačno i malo svežije, mestimično kiša, pljuskovi i grmljavine Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 19, a najviša dnena od 24 na severu do 30 stepeni na jugoistoku Srbije. Lokalno može pasti oko 10 litara kiše za 3 časa.

Već u nedelju sinoptičari predviđaju pretežno sunčano i toplo vreme, uz umeren, severozapadni vetar. Temperatura od 15 do 20 u jutarnjim satima, a maksimalna dnevna od 28 do 31 stepen.

U periodu od d 27. do 31. jula biće pretežno sunčano i toplo vreme.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar