a

ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 64 novozaražena, u Bosilegradu bez inficiranih

Na području Pčinjskog okruga od testiranih 375 uzoraka registrovano su 64 slučaja koronavirusa, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Vranje. U Vranju je 26 novoobolelih, u Bujanovcu i Surdulici po 11, u Vladičinom Hanu 9, u Preševu 7, dok u Bosilegradu nije bilo inficiranih.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 107 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 262 pregleda, od kojih je 61 prvi pregled. Uzorkovana je krv kod 102 pacijenta i sačinjen je 71 RTG pluća. Urađena su 3 PCR testa, od kojih je 1 pozitivan na koronavirus i 67 antigenskih testova, od kojih je 18 pozitivnih na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 11 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 107 pacijenata. Od tog broja 100 je pozitivno na koronavirus, isti broj je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 71 pacijent. Na bolničko lečenje primljeno je 7 pacijenata. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 87 slobodnih postelja.

A. Todorov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar