a

ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu 57 novozaraženih, u Bosilegradu 3 inficirana

Na području Pčinjskog okruga od testiranih 338 uzoraka registrovano je 57 slučajeva koronavirusa, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Vranje. U Vranju je 27 novoobolelih, u Bujanovcu 10, u Vladičinom Hanu 8, u Preševu 5, u Surdulici 4 i u Bosilegradu 3.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 97 pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 205 pregleda, od kojih je 60 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 100 pacijenata i sačinjeno je 86 RTG pluća. Urađeno je 6 PCR testova i 77 antigenskih, od kojih je 21 pozitivan na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 18 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 97 pacijenata. Od tog broja 89 je pozitivno na koronavirus, isti broj je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 70 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 8 pacijenata. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 97 slobodnih postelja.

A. Todorov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar