a

“Đurđevdanska trka – Pametnik 2021” 8. maja u Dimitrovgradu

U subotu, 8. maja, u Dimitrovgradu će biti održana treća po redu međunarodna sportska manifestacija “Đurđevdanska trka – Pametnik 2021”. Učesnici će se takmičiti u dve discipline – trka na 3.100 metara za seniore i seniorke (12:30 sati) i trka za decu i rekreativce (12:00 časova).

Prema rečima Aleksandra Markova iz Atletskog kluba “Balkan” iz Dimitrovgrada u trci će učestvovati takmičari iz grada domaćina ovog sportskog događaja, Pirota, Vlasotinca, Niša i susedne Bugarske.

Svi koji žele da učestvuju u trci mogu se prijaviti najkasnije do 7. maja na e-mejl adresu [email protected]

Organizatori ovog sportskog nadmetanja su Atletski klub “Balkan”, Opština Dimitrovgrad i “Run Bugarska”.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar