Festival “Uskrs na Tromeđi”: Dodeljene nagrade pobednicima konkursa “Uskrs sa porodicom”

U svečanoj sali Doma kulture u Bosilegradu predsednik opštine Vladimir Zaharijev uručio je nagrade pobednicima konkursa „Uskrs sa porodicom“, u okviru Međunarodnog festivala „Uskrs na Tromeđi 2021“, javlja Radio Bosilegrad.

Festival su organizovali Centar kulture i opština Bosilegrad, a nagrađeno je po troje najbolje plasiranih u svakoj od tri starosne kategorije. Pobednici su dobili mobilne telefone, drugoplasirani smart časovnike, a trećeplasirani školski pribor.

Na konkursu je učestvovalo 138 dece, od kojih 77 iz Srbije i 61 iz Bugarske. Crteže i obojene slike sa motivima na temu Uskrs slali su putem fejsbuk stranice Centra kulture, a pobednici su izabrani na osnovu glasova publike.

This image has an empty alt attribute; its file name is 160-1024x683.jpg

U kategoriji dece predškolskog uzrasta prva tri mesta osvojili su Romina Taneva iz Burgasa, Republika Bugarska, Milica Velinov iz Vranja i Dejan Jovanović iz Bosilegrada.

Najbolji među učenicima od prvog do četvrtog razreda su Andrej Milanov, Stefan Andonov i Anastasija Cekov, svi iz Bosilegrada.

U kategoriji učenika od petog do osmog razreda pobednici su Dario Andonov, Hristina Vaseva i Miljan Penev iz Boslegrada.

Romini Tanevoj iz Burgasa i Milici Velinov iz Vranja organizatori su već poslali nagrade.

Od sledeće godine u organizaciju festivala „Uskrs na tromeđi“ uključiće se i Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine u Srbiji, kroz logističku podršku i obezbeđivanje nagrada, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta Stefan Stojkov.

Izvor i foto: radio.bosilegrad.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar