Maturantima dimitrovgradske gimnazije uručene diplome, đak generacije Nikolina Sokolov

Maturantima gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” danas su svečano uručene diplome o završenom srednjem školovanju. Školsku 2020/2021. godinu gimnaziju u Dimitrovgradu završila su 72 učenika, od kojih je 38 nastavu pohađalo na srpskom, a 34 na bugarskom jeziku.

Nikolina Sokolov, učenica odeljenja IV-1 izabrana je za đaka generacije.

Direktor gimnazije Bratislav Stamenov je u izjavi za FAR rekao da je u odeljenju IV-1 na maturskom ispitu bilo 13 odličnih i 7 vrlo dobrih, u odeljenju IV-2 svih 17 učenika bilo je odlično, u odeljenju IV-3 sa odličnim uspehom završilo je 9 učenika, sa vrlo dobrim 7, a sa dobrim 2, dok je u odeljenju IV-4 bilo 11 odličnih, 4 vrlo dobra i 2 dobra učenika.

Stamenov ističe da je opšti uspeh odeljenja IV-1 na maturskom ispitu bio 4.65, dok je odeljenje IV-2 ostvarilo 4.92. Što se tiče turističkog smera, direktor škole kaže da je odeljenje IV-3 postiglo uspeh 4.31, a IV-4 je ostvarilo uspeh 4.43.

Vukovu diplomu dobilo je ukupno 12 učenika. Iz odeljenja IV-1 to su David Aleksov, Anđela Delčev, Veljko Mladenov, Marko Pejčić, Vladan Petrović, Nikolina Sokolov, Julija Rangelov i Uroš Todorov, a iz odeljenja IV-2 to su Ana Stavrov, Nina Aleksov, Teodora Grgov i Klementina Estov.

Direktor gimnazije kaže da je generacija koju škola ispraća bila izuzetna imajući u vidu postignute rezultate i uspehe. On im je poželeo da nastave sa dobrim radom i u budućnosti, da ostvare svoje zacrtane ciljeve i da ostanu pre svega dobri ljudi. Prema njegovim rečima, najveći deo maturanata nastaviće svoje školovanje u susednoj Bugarskoj.

Tradicionalna šetnja maturanata i proslava maturske večeri zakazana je za 23. jun.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar