Vreli julski dani u Srbiji, temperatura u sredu do 39 stepeni

Još dva vrela julska dana su pred nama, a onda napokon stiže predah od vrućine.

U utorak u Srbiji sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju u pojačanju. Najviša dnevna temperatura od 35 do 38 stepeni.

Za sredu sinoptičari RHMZ-a najavljuju pretežno sunčano i veoma toplo vreme uz slab i umeren vetar, u košavskom području povremeno jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 18 do 26, a najviša od 35 do 39 stepeni. Uveče na zapadu i severozapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pljuskovi i grmljavina, a vetar će biti u skretanju na severozapadni.

U četvrtak na severu i zapadu Srbije pad temperature, a u ostalim krajevima i dalje veoma toplo. Uz promenljivu oblačnost smenjivaće se sunčani intervali i pojava pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, najpre severni i severozapadni, a posle podne i uveče u skretanju na istočni i južni. Najniža temperatura od 18 do 24, a najviša od 30 na severozapadu do 37 stepeni na jugu i jugoistoku.

U petak će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, u zoni pljuskova i jak, iz različitih smerova. Najniža temperatura od 17 do 21, a najviša od 28 do 32 stepena.

U periodu od 17. do 21. jula biće promenljivo oblačno i svežije sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, a lokalno i sa obilnim padavinama, kažu meteorolozi.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar