Veoma toplo u Srbiji, temperatura do 36 stepeni, visoka vrednost UV zračenja

Srbija je pod uticajem anticiklona, koji dominara iznad većeg dela Balkanskog poluostrva, pa će temperatura u sredu biti najviša tokom ovog leta i dostizaće tropske vrednosti.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u Srbiji tokom celog dana sunčano i veoma toplo sa najvišom dnevnom temperatururom do 36 stepeni. Na snazi je narandžasti meteoalarm, osim na teritoriji Vojvodine gde će važiti žuto upozorenje. Vrlo visoka vrednost UV zračenja u celoj zemlji.

Najtoplije će biti na jugu zemlje i u Negotinskoj krajini. Najviša dnevna tempertura od 36 stepeni očekuje se u Nišu dok će za stepen manje biti u Beogradu. Duvaće slab južni i jugoistočni vetar.

Zbog visoke vrednosti UV zračenja savetuje se da se izbegava duži boravak na suncu u najtoplijem delu dana, a ako se izlazi napolje treba ponesi flašicu vode, nositi kapu i laganu letnju odeću svetlih boja koja mnogo ne privlači sunčeve zrake.

This image has an empty alt attribute; its file name is 431-1024x683.jpg

Sinoptičari i za četvrtak najavljuju sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša dnevna 32 do 36 stepeni, uz umeren severni i severozapadni vetar.

U petak pretežno sunčano i toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima retka pojava kratkotrajnog pljuska uz mogućnost grmljavine. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 22, a najviša od 31 do 34 stepena.

U subotu sunčano i toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima retka pojava kratkotrajnog pljuska uz mogućnost grmljavine. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 21, a najviša od 30 do 33 stepena.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar