Do utorka nestabilno sa čestom pojavom kiše, od srede leto kakvo želimo

U ponedeljak područje Srbije biće pod uticajem snažnog ciklona, pa se očekuje nestabilno vreme. Biće umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i uveče lokalna pojava nepogoda sa gradom i olujnim vetrom, pri čemu se veća količina padavina očekuje u Bačkoj, Sremu i delovima zapadne Srbije. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, uveče u skretanju na zapadni i severozapadni. Najviša temperatura od 25 do 29 stepeni, a samo na istoku toplije, do 32 stepena. Lokalno može pasti oko 30 litara kiše za 3 sata,

I za utorak sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine u prvom delu dana. Pre podne na severu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 21, a najviša od 24 do 28 stepeni. U periodu do 3 sati može pasti oko 20 litara kiše.

U sredu pretežno sunčano uz lokalni razvoj oblačnosti, na istoku Srbije kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab i umeren, na istoku i u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 29 stepeni.

U četvrtak pretežno sunčano uz slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 26 do 29 stepeni.

Od 23. do 27. jula pretežno sunčano. U planinskim predelima ponegde popodnevni kratkotrajni pljusak i grmljavina. Do nedelje temperatura bez bitnije promene, a zatim u porastu, kažu sinoptičari RHMZ-a.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar