Narednih dana ponovo će biti potrebni kišobrani

U utorak u Srbiji promenljivo oblačno, posle posle podne i uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, pre podne u košavskom području jak, a u južnom Banatu i olujni jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 24 do 32 stepena stepena. Moguća je lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina oko 10 litara po kvadratu za 3 sata.

Sinoptičari RHMZ-a za sredu najavljuju promenljivo oblačno i svežije, ponegde sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, severnih pravaca. Najniža temperatura od 10 do 18, a najviša od 21 do 26 stepeni.

Slično vreme očekuje se i u četvrtak uz slab, severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 10 do 14, a najviša od 20 do 24 stepena.

U petak promenljivo oblačno i sveže, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 14, a najviša od 20 do 24 stepene.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar