VIDEO: Sportske i medalje za hrabrost, ljubav i razumevanje Miroslava i Rade Jančić

TV priča koja sledi govori o sportskim uspesima parolimpijca Miroslava Jančića. Govori i o njegovom suočenju sa slepilom na pragu puberteta i jednoj staloženoj vezi sa jedinom ljubavi koju je imao. Ona ima neverovatno srećan tok. Ipak, moglo je i drugačije. Sportski i životni uspesi Miroslava Jančića vezani su ne samo njega, nego i njegovu životnu saputnicu i skladnu porodicu, koju su stvorili.

Miroslav ima mnogo medalja u sportu, od čega čak 11 sa velikih takmičenja – Paraolimpijada, svetskih i evropskih šampionata. Možda je jedini šampion na svetu u dve nevezane sportske discipline – golbal i atletika. Postigao je zaista mnogo uspeha.

Ipak, zvanično je ostao bez medalja u dve najbitnije stvari. Hrabosti da pobedi nevolje slepila, koje su ga pogodile u 16. godini i ljubavi i razumevanju, koju bi morao ravnopravno da podeli sa svojom suprugom Radom, koja ga smerno prati celog života.

Produkcija: Internet Portal FAR
2021.

Projekat “Paraolimpijci u godini korone” je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar