Bosilegrad predstavlja Bugarsku na ovogodišnjem muzičkom takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”

Glasanje za najveće dečje muzičko takmičenje u Srbiji „Srbija u ritmu Evrope“ je otvoreno.

Boje Bosilegrada 5. septembra ove godine u Čačku braniće Dobri Milanov, Stefan Stojanov, Nikola Stojčev, Stefan Atov, Kristina Jovev, Ivana Kostov, Tanja Ivanov, Sanja Vladimirov, Isidora Ivanov, Martina Milanov, Milica Rangelov, Gabriela Gonev, Isidora Milanov i Mihaela Grigorova predstavljajući Bugarsku, javlja Radio Bosilegrad.

Oni će na bugarskom jeziku izvesti numere „Kaval Sviri” i „Rum, dum, dum”.

Za predstavnike opštine Bosilegrad može se glasati na broj 1557 slanjem SMS-a sa porukom PESMA 14. sve do zatvaranja glasanja u televizijskom prenosu 5. septembra na Prvoj srpskoj televiziji od 13:00 časova. Sa jednog broja može se poslati neograničeni broj poruka.

Predsednik opštine Vladimir Zaharijev kaže je da je bosilegradska ekipa otputovala u Čačak, gde će biti snimljen drugi deo spota, dok je prvi već snimljen u Bosilegradu tokom održavanja Međunarodnog folkornog festivala „Bosilegradsko Kraište peva i igra”, kao i u selu Izvor.

Kaže da opština godinama unazad finansijski pomaže učešće muzičkih talenata koji promovišu Bosilegrad i nada se velikom uspehu.

Ovaj muzički projekat podržali su ambasadori zemalja Evropske unije pod medijskim pokroviteljstvom Prve srpske televizije, a učestvuju gradovi i opštine iz Srbije koji predstavljaju neku od evropskih zemalja i pevaju na jeziku te države

Izvor: Radio Bosilegrad / NRTV-Bosilegrad (A.D.)

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar