a

U toku glasanje za takmičenje “Srbija u ritmu Evrope”, u konkurenciji i Dimitrovgrad i Bosilegrad

Glasanje za favorita najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” otvoreno je 6. jula, a trajaće do 6. septembra, kada je najavljen i televizijski prenos na TV Prva.

Mlade pevačice i plesačice iz Dimitrovgrada Marija Georgiev, Helena Stojanov, Selena Mladenović, Petra Dimitrov i Una Petrov će u konkurenciji 25 gradova i opština nastupiti u ritmu Češke, sa kompozicijom “I Stand” kojom je Republika Češka učestvovala na Evroviziji 2016. godine.

Talentovani takmičari iz Bosilegrada Dobri Milanov, Anđela Zaharijeva, Sanja Vladimirova, Martina Milanova i Gabrijela Gonev će nastupiti sa pesmom “Wild Dances” kojom je Ukrajina pobedila na Evroviziji 2004. godine.

Do 20. jula je za Dimitrovgrađanke glasalo 12% i time drže drugo mesto na tabeli, dok su Bosilegrađani na 8. mestu sa 5.2 % glasova publike, saopšteno je na instagram profilu takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”.

Ovaj muzički projekat u Srbiji podržali su ambasadori Evrope i Evropske unije, a medijski podržala Prva srpska televizija.

 T. Petrov

Foto: Instagram profil “Srbija u ritmu Evrope”

 

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar