Operativno-taktička vežba “SISTEM 2021” 5. novembra u Temskoj i Belešu

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u petak 5. novembra organizovaće operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama.

Vežba „SISTEM 2021“, u kojoj će učestvovati oko 8.000 ljudi, prikazaće trenutni stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko-tehnološke nesreće, koja dosad nije izvođena u ovom formatu, saopštava Policijska uprava u Pirotu.

Kako se navodi, vežba uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou.

Učesnici vežbe su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.

Pomenuta vežba je planirana da se održi istovremeno na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Republici Srbiji.

Vežba počinje u 10:00 časova na lokacijama u selu Temska (grad Pirot) i istovremeno u naselju Beleš (opština Dimitrovgrad), stoji u saopštenju PU Pirot.

Izvor: PU Pirot

Foto: mup.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar