Počela Mini Maxi liga Pirot

Utakmicama festivalskog dela minulog vikenda počela je Mini Maxi liga Pirot. Učestvovale su ekipe dečaka i devojčica iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada.

Najbolje ekipe sa završnog gradskog turnira, učestvovaće na završnici regionalnih takmičenja za prvaka Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Najuspešnijima na regionu sledi takmičenje za prvaka Srbije. Biće ovo prilika za sve ljubitelje fudbala da uživaju u lepim fudbalskim potezima mališana, a među njima je i mnogo talentovane dece koja su sigurno budućnost pirotskog i srpskog fudbala.

Primarni cilj ovog projekta je popularizacija fudbala i upoznavanje najmlađih sa osnovnim pojmovima sportskog takmičenja kroz pozitivna iskustva, sa željom da se trajno opredele za ovaj sport. Briga o najmlađima i njihova edukacija u sportu su istovremeno, i od prioritetnog značaja za njihov duhovni i telesni razvoj, kao i za usvajanje i negovanje plemenitih životnih vrednosti.

Organizatori Mini Maxi lige Pirot su Fudbalski savez Grada Pirota, Fudbalski savez Pirotskog okruga i Sportski centar Pirot.

Izvor i foto: Fudbalski savez grada Pirota

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar