U Pirotu uskoro počinje sa radom DevaMed hirurgija i DevaMed dijagnostika

Uskoro će početi sa radom DevaMed hirurgija i DevaMed dijagnostika u novoizgrađenom objektu u bulevaru Ćitila i Metodija bb u Pirotu, saopšteno je iz Ugovorne okružne privredne komore Pirot

Navodi se da će u prvoj fazi u objektu biti dijagnostika koja uključuje savremenu laboratoriju, internu medicinu sa najsavremenijim kardiološkim kabinetom, kao i radiologiju sa najnovijom generacijom Magnetne rezonance proizvođača Simens.

Poliklinika je opremljena najsavremenijim ultrazvučnim aparatima GE u oblasti kardiologije, ginekologije sa 4 d sondama i radiologije. U sklopu DevaMed hirurgije biće opremljena hirurška sala sa aparatima za opštu anesteziju za sve dnevne hirurške intervencije, kao i ginekologija sa 3 ordinacije i operacionom salom za ginekološke intervencije. U objektu će se u prvo vreme pružati sve medicinske dnevne usluge a u drugoj fazi biće otvorena specijalna hirurška bolnica sa ležećim pacijentima, stoji u saopštenju.

Tim povodom, u četvrtak 23. decembra u 10:00 časova u prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot biće potpisan Ugovor o isporuci, montaži i puštanju u rad magnetne rezonance MR Sempra između Deva Med Group doo Pirot i Siemens Healthcare d.o.o. Beograd, saopštava UOPK Pirot.

Izvor: Ugovorna okružna privredna komora Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar