NSZ: Raspisani javni pozivi/konkursi za 2022. godinu

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 12 javnih poziva/konkursa, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno 20.165 nezaposlenih lica, od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom. U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da je za ove namene opredeljeno 6.550.000.000 dinara.

Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu viška zaposlenih.

Većina javnih poziva/konkursa biće otvorena do 30. novembra ove godine, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar 2022. godine.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 31. marta, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 15. marta.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška, podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu www. nsz.gov.rs, kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn, saopšteno je iz NSZ-a.

Izvor: NSZ

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar