VIDEO: Dragan Mančev o poljoprivrednom fondu

Dragan Mančev, član Opštinskog veća zadužen za privredu i poljoprivredu, 28. januara ove godine u Beogradu je potpisao ugovor sa fondacijom “Ana i Vlade Divac” i Regionalnom razvojnom agencijom “Jug” iz Niša o osnivanju poljoprivrednog fonda za korisnike poljoprivrednih gazdinstava koji su registrovani na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Prema rečima Mančeva, razlika između ovog poljoprivrednog fonda i Programa koji dugi niz godina funkcioniše na teritoriji opštine je u tome što će novoosnovani poljoprivredni fond biti jako liberalniji i davaće više sloboda u izboru opreme. Navodi da je opština Dimitrovgrad u ovaj fond uložila 2 miliona dinara, a fondacija “Ana i Vlade Divac” 500.000 dinara.

“Fond će se puniti svake godine dodatnim sredstvima, tako da ćemo za nekoliko godina imati fond od preko 8-9 miliona dinara. Ograničenje po poljoprivrednom gazdinstvu će ove godine biti 150.000 dinara, koje će se godinama povećavati, a gazdinstvo ne mora da ima svoje učešće u prvoj godini. Nakon prve godine, gazdinstvo vraća 10% od celokupnog iznosa koji je uzelo, druge godine 30% i treće godine 40%.” – naveo je Mančev.

Detaljnije u izjavi Dragana Mančeva.

Novinar: Valentina Stojčev / Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
februar 2022.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar