Do 30. marta nominacija za nagradu “Dejan Anastasijević 2022”

U toku je nominacija za Nagradu za istraživačko novinarstvo “Dejan Anastasijević 2022”, koju sedamnaestu godinu za redom dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) uz podršku Ambasade SAD. Nagrada se zove se po našem kolegi, izvrsnom novinaru, Dejanu Anastasijeviću.

Kako se saopšteno iz NUNS-a, nagrada se dodeljuje u tri kategorije:

Elektronski mediji (radio i televizija)
Štampani mediji
Onlajn mediji

Za nagradu mogu da konkurišu autori radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 30. marta 2021. do 30. marta 2022. godine. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 30. mart 2022. godine. Radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega.

Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od izuzetne važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Informacija o nominovanim radovima u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000,00 dinara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Sve informacije o konkursu i uslovima mogu se dobiti na web strani NUNS-a www.nuns.rs, putem e-mail adrese [email protected] ili na telefon 066 88 22 009 ili OVDE.

Izvor i foto: NUNS

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar