MMFL: Praznik fudbala u Beloj Palanci

U 22. sezoni. Mini-Maxi fudbalska liga Srbije za dečake i devojčice od 6 do 12 godina, igra se u 23 gradske lige širom Srbije. Primarni cilj ovog projekta bazičnog fudbala FSS je popularizacija fudbala i upoznavanje najmlađih sa osnovnim pojmovima sportskog takmičenja kroz pozitivna iskustva, sa željom da se trajno opredele za ovaj sport. Briga o najmlađima i njihova edukacija u sportu su od prioritetnog značaja za njihov duhovni i telesni razvoj, kao i usvajanje i negovanje plemenitih životnih vrednosti.

“Posebno smo ponosni, što su naši evropski i svetski prvaci u fudbalu deo svog fudbalskog odrastanja i prve korake na terenu ostvarili u Mini-Maxi ligi Srbije”, saopštio je Medija tim FS Grada Pirota.

U hali belopalanačkog Sportskog centra “Banjica”, u subotu 12. marta, dečaci i devojčice iz škola fudbala i fudbalskih klubova iz Pirotskog okruga odigrali su utakmice završnog turnira MMFL Pirot u sezoni 2021-2022. U odlučujućem danu nastupilo je 18 ekipa iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada. Preko 250 dece, dečaka i devojčica učestvovalo je u ovogodišnjoj MMFL Pirot. Završnom fudbalskom turniru prethodio je festivalski deo MMFL Pirot.

Najbolje ekipe završnog turnira po godištima:

2010- FK Radnički Pirot
2011- ŠF Libero Pirot
2012- KMF Pirot
2013- ŠF Libero Pirot
2014- ŠF Libero Pirot

ŽFK Jedinstvo 2014 Pirot učestvovaće na regionalnom turniru FS RIS za devojčice.

Svi učesnici Mini-Maksi lige dobili su diplomu za učešće na ovogodišnjem takmičenju, a pobednici su nagrađeni peharima. Uz Fudbalski savez grada Pirota, organizatori ovog sportskog spektakla, bili su Sportski savez Bele Palanke i Sportski centar Banjica.

Šampionske ekipe sa završnog gradskog turnira učestvovaće u završnici regionalnih takmičenja za prvaka Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Najuspešnijima u regionu sledi takmičenje za prvaka Srbije.

Svi ljubitelji fudbala koji su ispunili tribine hale u Beloj Palanci uživali su u lepim fudbalskim potezima mališana. Ocena svih je da je na terenu bilo mnogo talentovane dece koja su sigurno budućnost pirotskog i srpskog fudbala.

Bela Palnaka zaslužuje sve pohvale i čestitke jer je na vrhunskom nivo organizovala završni turnir MMFL Pirot 2021-2022. Fudbalski savez Grada Pirota i Fudbalski savez Pirotskog okruga zahvaljuju se svim učesnicima ovogodišnje MMFL Pirot porukom Igraj fudbal budi srećan!

Izvor i foto: Medija tim FS Grada Pirota

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar