Na državnom takmičenju iz istorije učenici srednjih škola iz Pirotskog okruga postigli zapažene rezultate

Proteklog vikenda u Pirotu je po prvi put održano državno takmičenje učenika srednjih škola iz istorije. Državno takmičenje iz istorije organizovalo je Društvo istoričara Srbije “Stojan Novaković”, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Izdavačke kuće “Prometej” i Centra za promociju nauke.

Ekonomska škola bila je odličan domaćin nadmetanja. Na takmičenju je učestvovalo 297 učenika iz cele Srbije. U izuzetnoj konkurenciji jedanaestoro učenika srednjih škola iz Pirotskog okruga postiglo je zapažene rezultate.

Prvi razred

Najbolji rezultat ostvarila je Anđelija Janićijev, učenica Gimnazije Pirot, osvojanjem 5. mesta. Mentor je prof. Ana Pejčić.

Na takmičenju su učestvovali i:

Ognjen Voinović, Gimnazija Pirot, mentor prof. Ana Pejčić

Vasilije Jovanović, Gimnazija Pirot, mentor prof. Vladica Tošić

Minja Penčić, Gimnazija Pirot, mentor prof. Ana Pejčić

Jana Jelenković, Gimnazija Pirot, mentor prof. Ana Pejčić

Drugi razred

prirodno-matematički smer

Najbolji rezultat ostvarila je Marija Manić, učenica Gimnazije Pirot, osvojivši 4. mesto. Mentor je prof. Vladica Tošić

Ognjen Antić, Gimnazija Pirot, mentor prof. Vladica Tošić, osvojio je 8. mesto

Drugi razred

društveno-jezički smer

Na takmičenju је učestvovalа Petra Ristić, iz Babušnice, učenica srednje škole sa domom učenika “Vuk Karadžić” – Babušnica. Mentor je prof. Miodrag Nikolić.

Četvri razred

Najbolji rezultat postigla je Natalija Ivanov iz Babušnice, učenica srednje škole sa domom učenika “Vuk Karadžić” – Babušnica, osvojanjem 3. mesta. Mentor je prof. Miodrag Nikolić.

Na takmičenju su učestvovali i:

Mihajlo Pavlović, Gimnazija Pirot, mentor prof. Vladica Tošić.

Marko Krstić, Gimnazija Pirot, mentor prof. Vladica Tošić.

Učenici srednjih škola iz Pirotskog okruga nastavili su bogatu tradiciju učešća i odličnih rezultata na državnim takmičenjima iz istorije. Ekonomska škola Pirot zahvalila se školama, roditeljima i lokalnim samoupravama na podršci tokom svih ciklusa takmičenja od školskog do državnog nivoa.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoj Republike Srbije i Društvo istoričara Srbije “Stojan Novaković” dodelili su Vladici Tošiću, profesoru istorije u Gimnaziji Pirot i predsedniku Aktiva nastavnika istorije Pirotskog okruga diplomu za izuzetnu organizaciju državnog takmičenja iz istorije.

Aktiv nastavnika istorije Pirotskog okruga čestita svim učenicima i profesorima na posvećenosti i izuzetnim rezultatima na ovogodišnjem državnom takmičenju iz istorije. Posebna zahvalnost kolektivu Ekonomske škole Pirot i direktoru Marjanu Ćiriću na odličnoj organizaciji.

Izvor i foto: Ekonomska škola Pirot

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar