Kamenicama napadnuta ekipa Bugarske nacionalne televizije u Srbiji

Ekipa emisije za istraživačko novinarstvo Bugarske nacionalne televizije (BNT) “Tragovi ostaju” fizički je napadnuta u Srbiji, izjavila je voditeljka i producentkinja emisije Bogdana Lazarova, javlja BNT.

Napad se dogodio između 14:30 i 15:00 časova na državnom putu ispred rudnika „Podvirovi“ u selu Karamanica u opštini Bosilegrad. Ekipa je akreditovana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije za snimanje emisije o zagađenju životne sredine u pograničnom području.

U TV ekipi su bili novinarka Bogdana Lazarova, snimatelji Dimitar Slavov i Nikolaj Andreev i tehničar Robert Vecov. Bili su prisutni i ekoaktivisti iz Sofije Dimitar Kumanov iz Ribolovnog kluba „Balkanka“ i dr Valentin Janev, Branko Mitov i Dimitar Dimitrov iz Bosilegrada.

Približavajući se rudniku na državnom putu, na oko 50 metara od ulaza u rudnik, zaustavio ih je parkiran minibus. Televizijska ekipa i ekološki aktivisti su izašli iz automobila i otišli do ulaza u rudnik. U tom trenutku oko 6-7 ljudi ih je napalo kamenicama na čelu sa direktorom firme “Bosil metal“ Miodragom Vukajlovićem, šefom obezbeđenja rudnika i radnicima, saopštava BNT.

Jedna kamenica je pogodila kameru snimatelja, veliko kamenje je bacano na ljude iz tv ekipe i ekološke aktiviste, što je ugrozilo njihove živote i zdravlje. Dimitar Dimitrov je udaren pesnicom u grudi, a Branku Mitovu je pocepana odeća.

Na lice mesta u Bosilegradu je došao generalni konzul Bugarske u Nišu Dimitar Canev. Uz njegovu pomoć je podneta prijava policiji u Bosilegradu. Obaveštena je Ambasada Bugarske u Beogradu i generalni konzul, javlja Bugarska nacionalna televizija.

Izvor i foto: BNT

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar