Dr Nikola Jordanov dobitnik povelje za unapređenje rada pirotske podružnice Srpskog lekarskog društva

Istaknuti dimitrovgradski lekar, specijalista opšte medicine i veliki humanista dr Nikola Jordanov dobitnik je povelje za dugogodišnje članstvo i unapređenje rada pirotske podružnice Srpskog lekarskog društva.

Nagrade zaslužnim lekarima iz Pirotskog okruga uručene su na dan lekarske slave Sveti Vrači 15. novembra u Pirotu, a povodom trideset godina postojanja pirotske podružnice Srpskog lekarskog društva.

“Prijatno sam iznenađen dobijanjem povelje i izražavam zahvalnost svima onima koji su prepoznali i vrednovali moj rad. Dobijanje povelje prija, ali i obavezuje za postizanje još boljih rezultata, što ovom prilikom i obećavam, a zadovoljstvo pacijenata će mi biti i nadalje vodilja u mom radu. Ova nagrada nije samo moja, već je nagrada svih nas jer u medicini se radi timski i sve se bazira na dokazima. Ovom prilikom se zahvaljujem svim kolegama i ostalim medicinskim radnicima na dosadašnjoj saradnji koja je bila po kriterijumima Hipokratove zakletve”, rekao je specijalno za FAR dr Nikola Jordanov.

Jordanov je dugogodišnji lekar Doma zdravlja u Dimitrovgradu, Stacionara i Doma za smeštaj starih lica. Završio je Medicinski fakultet u Nišu, gde je i specijalizirao Opštu medicinu. Autor je brojnih stručnih i naučnih radova iz oblasti medicine i učesnik raznovrsnih medicinskih skupova, foruma, konferencija i okruglih stolova u zemlji i inostranstvu. U svojoj lekarskoj karijeri iskazuje veliku požrtvovanost i humanost i svojim lekarskim pozivom dao je nesebičan i veliki doprinos na unapređenju zdravstva i lekarske profesije u Dimitrovgradu i Pirotskom okrugu, te je veoma cenjen među kolegama i u narodu.

Održava brojna predavanja iz različitih oblasti medicinske struke, a sve u cilju zdravog načina života. Veoma je upečatljiv njegov profesionalni odnos prema pacijentima svih uzrasnih kategorija i jedan je od najomiljenijih dimitrovgradskih lekara. Aktivno sarađuje sa klubom penzionera u Dimitrovgradu, a kao dugogodišnji predsednik Crvenog krsta Dimitrovgrad sa timom ovog udruženja organizuje veliki broj akcija dobovoljnog davanja krvi i mnoge druge humane aktivnosti.

Kao odbornik Skupštine opštine Dimitrovgrad jedan je od najzaslužnijih za obnavljanje i renoviranje zdravstvene ambulante u selu Radejna i drugim seoskim mesnim zajednicama. Bio je član Opštinskog veća za zdravstvo i autor je Opštinskog programa za natalitet. Kao predsednik Saveta za zdravlje opštine Dimitrovgrad jedan je od tvoraca Strateškog plana javnog zdravlja opštine Dimitrovgrad. U jednom periodu bio je jedan od osnivača prve caribrodske privatne poliklinike. Trenutno radi na poziciji PR-a Doma zdravlja i saradnik je lokalnih medija u Dimitrovgradu. Doktor Nikola Jordanov je jedan od najbližih saradnika lekara portala FAR.

Kao mlad lekar i vojnik tadašnje JNA pohađa školu rezervnih oficira na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu. Ljubav prema rodnom kraju vratila ga je u Dimitrovgrad gde ceo svoj radni vek posvećuje lečenju pacijenata. Veliki je zaljubljenik u selo i veoma često posećuje svoje rodno selo Radejna, gde je u svom porodičnom domu napravio svojevrsni etno kutak. Dr Nikola Jordanov je koscenarista dokumentarnog filma “Radejna – ognjište života”, rađen u produkciji DIP Production koji je privukao veliku pažnju javnosti.

Na svečanosti u Pirotu nagradu za životno delo dobio je dr Nenad Zdravković, radiolog, i dugogodišnji direktor Opšte bolnice Pirot. Nagrada lekar godine uručene su dr Radmili Zec, dr Nevenki Zoroe Panić i dr Miroslavu Đoriću, a povelju za dugogodišnje članstvo i unapređenje rada pirotske podružnice pored Nikole Jordanova, dobili su dr Milan Živić i dr Aleksandar Zlatković. Nagradu najbolji mladi specijalista dobile su dr Senka Jovanović Ninčić i Milica Popović.

Ekipa FAR-a čestita Nikoli Jordanovu i njgovim kolegama na dobijenim nagradama i želi im puno uspeha u daljoj karijeri.

A. Todorov / P. Videnov

Foto: iz lične arhive Nikole Jordanova

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar