Atletičari “Balkana” osvojili 4 medalje u Kraljevu

Takmičari Atletskog kluba “Balkan” iz Dimitrovgrada osvojili su 4 medalje u 5. kolu prolećne lige Atletskog saveza centralne Srbije koje je minulog vikenda održano u Kraljevu.

U kategoriji dečaka rođenih 2014. godine Mateja Stavrov je osvojio zlatnu medalju u trci na 50 metara, dok je u istoj kategoriji i disciplini kod devojčica Neda Markov osvojila bronzano odličje. Andrea Isić i Andrej Isić su se takođe domogli medalja. Oni su u disciplini bacanje vorteksa bili bronzani.

Predsednik “Balkana” Aleksandar Markov bio je zadovoljan nastupom i rezultatima mladih dimitrovgradskih atletičara.

“Naši atletičari su u tri kola prolećne lige koja su održana u Kruševcu, Čačku i Kraljevu osvojili ukupno 9 medalja što predstavlja veliki uspeh za naš klub. Što se tiče mitinga u Kraljevu, pored osvajača medalja boje “Balkana” branile su još i Ana Jovanović i Simona Todorov koje nažalost nisu uspele da se domognu medalje, ali su ostvarile dobar rezultat. Ovim putem bih pohvalio svu našu decu i nadam se da ćemo nastaviti da osvajamo medalje na takmičenjima koja nam predstoje”, kazao je Markov.

Sledeće nadmetanje koje očekuje dimitrovgradske atletičare je ulična trka u Perniku koja će se održati u sredu, 31. maja.

A. Todorov

Foto: AK “Balkan”

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar