PU Pirot: Sedam nezgoda za sedam dana, pojačana kontrola pešaka i dvotočkaša

Prema informaciji Policijske uprave u Pirotu u protekloj nedelji na teritoriji okruga dogodile se je sedam saobraćajnih nezgoda, od toga jedna saobraćajna nezgoda sa povređenim licem koje je zadobilo teške telesne povrede i šest sa manjom materijalnom štetom.

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u narednom periodu biće pojačana kontrola pešaka i dvotočkaša, trenutno najranjivijih učesnika u saobraćaju, a Policijska uprava u Pirotu apeluje na sve građane da poštuju pravila saobraćaja.

Iz policije podsećaju vozače bicikala i motornih vozila za koje je zakonom propisano obavezno nošenje zaštitne kacige da moraju za vreme vožnje nositi na glavi zakopčanu homologovanu zaštitnu kacigu.

Napominju da pešak ne sme da se kreće i zadržava na kolovozu, ne sme iznenada da stupi na kolovoz, da je u obavezi da kolovoz prelazi pažljivo i najkraćim putem. Kada prelazi kolovoz ne sme da upotrebljava mobilni telefon, niti da koristi slušalice na ušima. Na putu sa pešačkim prelazom, dužan je da koristi isti, osim ako on nije udaljen više od 100 metara. Ukoliko se kreće van naselja, mora da se kreće što bliže levoj ivici kolovoza u smeru kretanja, stoji u saopštenju Policijske uprave u Pirotu.

Izvor: PU Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar