Konkurs za vatrogasce-spasioce: 8 polaznika za Pirot, po 1 za Dimitrovgrad i Belu Palanku

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasličakih jedinica.

Kako se navodi u konkursu, između ostalog, predviđen je upis 8 polaznika za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Pirot, 1 polaznik za potrebe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Dimitrovgrad i 1 polaznik za potrebe odeljenja u Beloj Palanci.

Pored neophodnih uslova predviđenih konkursom, pravo učešća ima državljanin Republika Srbije od 19 do 30 godina starosti sa srednjim obrazovanjem, koji poseduje vozačku dozvolu „B“ kategorije, a nije položio vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Konkurs je raspisan 26. oktobra, a prijava sa potrebnom dokumentacijom podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata do 10. novembra.

Detaljne informacije o konkursu za upis na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica mogu se naći na zvaničnom sajtu www.copo.edu.rs ili ovde.

Izvor: MUP

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar