Izbori 2023: Predstavljanje izbornih lista na FAR-u 8. i 9. decembra

U okviru predstavljanja izbornih lista za predstojeće lokalne izbore koji će biti održani 17. decembra, Internet Portal FAR – FAR TV uputio je poziv svim proglašenim listama od strane Opštinske izborne komisije u Dimitrovgradu za predstavljanje na FAR-u u okviru predizborne kampanje.

Kako stoji u pozivu, svaka izborna lista imaće na raspolaganju 30 minuta medijskog prostora sa najviše 3 gosta u studiju FAR-a.

Snimanje TV emisija biće obavljeno 5. i 6. decembra u unapred ponuđenim terminima, koji su dostavljeni izbornim listama, a na osnovu redosleda proglašenja svih pet lista za lokalne izbore u Dimitrovgradu.

Istim redosledom, 8. i 9. decembra (petak i subota), biće objavljene snimljene TV emisije na Internet Portalu FAR (www.far.rs), FAR TV-u (YouTube kanal) i društvenim mrežama (Facebook i Twitter-X).

U petak 8. decembra biće objavljene tri TV emisije: Izborna lista broj 1 “Aleksandar Vučić – Dimitrovgrad ne sme da stane”; Izborna lista broj 2 “Ivica Dačić – premijer Srbije” i Izborna lista broj 3 “Srpski pokret Dveri-Srcem za Dimitrovgrad-Boris Kolev”.

U subotu 9. decembra biće objavljene još dve TV emisije: Izborna lista broj 4 “Srbija protiv nasilja” i Izborna lista broj 5 “Demokratska partija Bugara – Nebojša Ivanov”.

U pozivu upućenom izbornim listama stoji da učesnici TV emIsija poštuju Ustav i zakone uz obavezu na ponašanje koje isključuje uvrede, klevete, vređanje, omalovažavanje protivkandidata i povredu dostojanstva građanki i građana. Učesnici TV emisija, takođe, ne smeju da šire versku, nacionalnu, polnu i rasnu mržnju i šovinizam.

Tokom predizborne kampanje na FAR-u neće biti objavljivan politički marketing nijedne političke opcije sa plaćenim terminima, spotovima i saopštenjima. FAR neće pratiti konferencije za novinare i aktivnosti izbornih lista, ali je svakoj listi za lokalne izbore u Dimitrovgradu omogućio ravnomerno predstavljanje u okviru najavljenih emisija u svojim medijima.

FAR će kao i do sada svoj posao obavljati profesionalno i objektivno uz poštovanje Zakona o javnom informisanju i medijima, Kodeksa novinara Srbije i najviših novinarskih standarda.

FAR

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar