Svečani prijem za dobitnike opštinskih studentskih stipendija

Za dobitnike opštinskih studentskih stipendija u Edukativno-obrazovnom centru organizovan je svečani prijem. Ove godine Opština Dimitrovgrad dodelila je 21 stipendiju (redovne, posedne i kadrovske).

Studente je pozdravio član Privremenog organa opštine Dimitrovgrad Zoran Gerov.

“Opština nastavlja sa dobrom praksom stipendiranja studenata koji su ispunili uslove za neku od stipendija. Mi smo iz budžeta izdvojili preko 3 miliona dinara za sve stipendije, a na vama je da učite i da opravdate poverenje roditelja i nas iz lokalne samouprave. Iskreno se nadam da će među vama i budućim studentima biti više onih koji su zainteresovani za kadrovske stipendije jer je interes grada da preko tih stipendija obezbedi i kadrove koji će u perspektivi nedostajati”, naveo je Gerov.

Student druge godine Fizičkog fakulteta Univerziteta u Sofiji Galina Videnov kaže za FAR da je ova stipendija od velikog značaja.

“Pored finansijske pomoći, stipendija je podstrek za još bolji rad i angažovanje na fakultetu koji studiram. Trudiću se i nadalje da budem odličan student, da opravdam svoja i očekivanja roditelja i da kao budući inženjer fizičke elektronike i komunikacija dam doprinos svome gradu, ali i nauci. Moja posvećenost i želja za učenjem vuku me da što pre završim fakultet i da se ostvarim u svojoj profesiji”, rekla je Galina.

I Nikolina Sokolov, student treće godine Biološkog fakulteta Univerziteta u Sofiji – smer molekularna biologija, ističe za FAR da je ovakva pomoć opštine takođe veliki podstrek za dalje školovanje.

“Ova stipendija mi znači puno, da opština ceni odlične studente i trud koji ulažu tokom školovanja. Ovu značajnu pomoć bih eventualno iskoristila za dalje usavršavanje, kurs ili dopunsku obuku iz moje profesije, kako bi upotpunila znaje i iskustvo koje će mi biti potrebno u daljem obrazovanju”, kazala je Nikolina.

Redovne i posebne studentske stipendije isplaćivaće se u deset mesečnih rata po 12.000 dinara, dok će se kadrovske stipendije isplaćivati takođe u deset mesečnih rata od po 30.000 dinara.

Konačna rang lista studenata koji su dobili stipendije je objavljena na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar