Pozorište “Zoran Radmilović” iz Zaječara predstavilo se komadom “Rusalka”

Narodno pozorište Timočke Krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara predstavilo se sinoć u velikoj sali Centra za kulturu pozorišnim komadom “Rusalka”, po tekstu i u režiji Vesne Stanković.

Reč je o komadu koji na duhovit način prati priču o vlaškoj magiji, zaviruje u običaje, verovanja i drevne magijske rituale Vlaha iz istočne Srbije.

U ovoj predstavi igraju glumci – Ana Bretšnajder, Nataša Petrović, Miloš Tanasković, Jelena Rajić, Branislav Mijatović i Gabrijel Bećarević,

Glumica Jelena Rajić je u izjavi za medije istakla da je publika divno reagovala i odlično prihvatila ovu predstavu. Što se tiče saradnje sa Vesnom Stanković, Rajić kaže da je bilo divno raditi sa njom, kao i da su glumci i publika uživali u sinoćnoj predstavi.

Glumac Miloš Tanasković je takođe pohvalio dimitrovgradsku publiku koja je, prema njegovim rečima, lepo reagovala.

“Vesna Stanković koja je napisala i režirala ovu predstavu je jedno plemenito biće, koje voli glumce, i voli život, i voli ljude i sa njom je bilo jako lepo raditi i mogu samo da dodam da smo baš uživali na probama”, istakao je Tanasković.

Realizaciju ovog pozorišnog komada o vlaškoj magiji finansijski je podržala Evropska unija preko Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar