Dimitrovgradu i Bosilegradu odobrena sredstva za unapređenje komunalne infrastrukture

Opštine Dimitrovgrad i Bosilegrad su među 35 opština kojima su odobrena sredstva za realizaciju projekata u oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i preduzimanja mera u cilju smanjena siromaštva.

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština, u ukupnom iznosu od 220 miliona dinara, potpisao je ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Novica Tončev.

Opštini Dimitrovgrad je odobreno 7 miliona dinara za projekat za unapređenje komunalne infrastrukture. Ugovor je sa ministrom Tončevim potpisao Dragan Mančev, član Opštinskog veća, koji je za FAR kazao da će u okviru ovog projekta biti rekonstruisana i asfaltirana ulica “Veljko Vlahović” koja će spojiti Gornji Beleš i Gornju Željušu, a ulica će biti povezana sa magistralnim putem Niš – Sofija.

Prema rečima Mančeva, ova ulica je veoma bitna zato što se u njoj nalazi 8 kuća koje su dodeljene putem programa Ministarstva za brigu o selu za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Prema njegovim rečima, u planu je da se odradi javna rasveta u toj ulici, kao i da se asfaltiraju ulice “7. juli” i “15. februar” u Željuši. Ukupna vrednost celokupnog projekta je 21 milion dinara, od čega će Opština Dimitrovgrad za njegovu realizaciju izdvojiti 14 miliona dinara.

U ime Opštine Bosilegrad ugovor o dodeli bespovratnih sredstava potpisao je predsednik Vladimir Zaharijev. Prema njegovim rečima, Bosilegradu je odobreno 6 miliona i 370 hiljada dinara za projekat u oblasti unapređenja komunalne infrastrukture. To je 70 odsto ukupne vrednosti projekta, dok će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 2 miliona i 730 hiljada dinara.

Ministar Novica Tončev je izjavio da Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština četvrtu godinu zaredom organizuje dodelu sredstava za jedinice lokalne samouprave iz četvrte kategorije, kako bi se kontinuirano radilo na unapređenju razvoja ovih područja. Naglašava da su sredstva za 35 opština namenjena za rekonstrukciju i adaptaciju objekata, nabavku vozila i opreme za potrebe održavanja komunalne infrastrukture, rekonstrukciju parking prostora, izgradnju mosta, rekonstrukciju ulica, puteva i trotoara, uređenje bine letnje pozornice, rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i mere pomoći stanovništvu i osetljivim kategorijama.

A. Todorov

Foto: srbija.gov.rs

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar