Ruskinja Elena Drobenkova izlaže svoje radove 2. aprila u dimitrovgradskoj galeriji

Učesnica prošlogodišnje međunarodne likovne kolonije “Poganovski manastir” Elena Drobenkova iz Rusije predstaviće se ljubiteljima likovne umetnosti u Dimitrovgradu izložbom pod nazivom “Aspekti prirode – pejzaži Srbije i Rusije”. Otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 2, april u galeriji “Metodi Meta Petrov” u 18:00 časova.

Kustos galerije Lana Đurov kaže za FAR da postavka sadrži pedesetak slika rađenih tehnikama pastel, akril u ulje na platnu. Navodi da će svi zainteresovani građani moći da pogledaju izložbu mlade i talentovane likovne umetnice do 16. aprila.

Elena Drobenkova je rođena 1989. godine u Moskvi. Talentovana je savremana umetnica čija dela oličavaju harmoniju i ravnotežu. Završila je studije na Moskovskom državnom univerzitetu M. A. Šolohov na fakultetu za grafički dizajn. Od 2013. do 2022. godne radila je kao likovni kritičar i šef Odeljenja za izdavanje dozvola u najvećoj privatnoj galeriji u Moskvi. Aktivno učestvuje na međunarodnim izložbama i takmičenjima, gde žiri prepoznaje njen talenat i profesionalnost i gde osvaja prva mesta. U jesen 2022. godine Drobenkova se preselila u Beograd gde je mogla da se u potpunosti posveti kreativnosti. Učestvuje u umetničkim kolonijama i slika motive iz prirode.

A. Todorov

Foto: Iz lične arhive Elene Drobenkove

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar