Krijumčari pasa uhapšeni na Gradini

Na Graničnom prelazu Gradina uhapšena su četvorica muškaraca koji su osumnjičeni za krijumčarenje pasa. Iz Uprave carina saopštavaju da je prekinut lanac krijumčarenja pasa i da je sprečeno da zemlju na osnovu lažne dokumentacije napusti 21 pas.

Pokušaj krijumčarenja otkriven je 2. aprila kada su na izlazu iz zemlje pristigli kombi i automobil stranih registraciji, a u kojima su po dvojica stranih i domaćih državljana putovali iz Srbije ka Bugarskoj.

Svi su oni izjavili da nemaju ništa da prijave, jer ne prevoze ništa sem pasa za koje poseduju neophodnu dokumentaciju, a koja se kasnije ispostavila kao falsifikovana.

“U tovarnom delu kombija i prtljažniku automobila zatečeni su kavezi sa dvadeset jednim primerkom devet različitih pasmina, među kojima su najbrojnije bile pudle (6), korgi (4), po dva maltezera, kolija, nemačka ovčara i stafordskog bul terijera i po jednim primerkom francuskog buldoga, basendžija i nemačkog kratkodlakog ptičara” – saopštavaju iz Uprave carina.

Nakon što su policajci sproveli kontrolu u sistemu evidencije dokumenata, otkriveno je da su pasoši za životinje lažni, odnosno da su falsifikovani.

Nakon detaljne kontrole vozila otkriveni su i čitači čipova, rodovnici, bar kodovi, faksimili veterinarskih klinika i transportne firme za prevoz pasa, što, kako kažu u Upravi carina, ukazuje na to da je reč o organizovanoj grupi.

Svi otkriveni psi su predati Graničnoj veterinarskoj inspekciji, dok su četvorica osumnjičenih za krijumčarenje predati policiji u dalju nadležnost.

Lj. F.

Foto: Uprava carina

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar