IN MEMORIAM: Preminuo Zoran Petrov, predani borac za demokratiju

U 59-oj godini preminuo je Zoran Petrov, čovek koji je ceo svoj život posvetio unapređenju demokratije i demokratskih procesa, kako u Dimitovgradu, tako i na prostoru čitave Srbije.

U politički život Petrov je ušao krajem 90-ih godina prošlog veka kao član Demokratske stranke, u kojoj 2001. godine postaje član Glavnog odbora, a iste godine i predsednik Opštinskog odbora te stranke.

Petrov je u dva navrata biran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde se zalagao za interese stanovnika Dimitrovgrada i okoline i na taj način obezbedio sredstva za razvoj opštine Dimitrovgrad kroz realizaciju projekata veće vrednosti. U tom periodu bio je i predsednik parlamentarne grupe za saradnju sa Parlamentom Republike Bugarske.

Zalagao se za prava bugarske nacionalne manjine, pa je ujedno bio i predsednik Nacionalnog saveta Bugara u Srbiji i predsednik koordinacije svih nacionalnih saveta. Obavljao je i funkciju zamenika predsednika Opštine Dimitrovgrad.

Osim kao lokalni i republički predstavnik opcije koja se uvek zalagala za demokratiju, Zoran Petrov se bavio i aktivističkim radom, tako da je u poslednjem izbornom ciklusu na lokalnim izborima u Dimitrovgradu bio na čelu liste “Srbija protiv nasilja” koja je osvojila pet mandata.

Poslednji period svog života Zoran Petrov je proveo kao Generalni sekretar stranke “Zajedno” i poverenik odbora za Dimitrovgrad i iskazivao je iskrenu zainteresovanost za poboljšanje uslova političkog života u svojoj opštini, ali i energiju za promene u celoj Srbiji.

Zoran Petrov je rođen 1965. godine. Po zanimanju je bio ekonomista. Jedno vreme je radio kao tehnički rukovodilac Radio-televizije Caribrod i kao carinski referent.

Iza sebe je ostavio suprugu i ćerku.

Sahrana će se obaviti u utorak 9. aprila u 12:00 sati na gradskom groblju u Dimitrovgradu.

Iskreno saučešće porodici, rodbini, saradnicima i prijateljima.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar