Albena Milev nova v. d. direktorka Centra za kulturu, na čelu Biblioteke je menja Ivana Taskov

Saša Kostov podneo je ostavku na mesto direktora Centra za kulturu u Dimitrovgradu, a njegovo mesto, u v. d. statusu, preuzeće Albena Milev, dosadašnja direktorka Narodne biblioteke “Detko Petrov”. Nju će, odlučeno je na sednici Skupštine, zameniti Ivana Taskov, koja je do sada bila urednica kulturno-javne izdavačke delatnosti u Biblioteci.

Kostov je od marta 2023. godine bio vršilac dužnosti direktora dimitrovgradskog Centra za kulturu, a za direktora je postavljen 29. marta 2024. godine.

Ipak, samo nekoliko dana nakon toga, 2. aprila, podneo je ostavku na to mesto iz, kako je naveo, ličnih razloga.

O tome se govorilo na sednici lokalnog parlameta, što su komentarisali i odbornici opozicije i predsednik Opštine Vladica Dimitrov.

“Slažem se sa konstantacijom, juče smo ga postavili, danas ga razrešavamo. Voleo bih da je u obrazloženju ostavke pojasnio zašto se na to odlučio. Ako bi bio voljan da kaže, voleo bih da čujem. Saša Kostov nije postavljen stranački, već jer smo verovali da je pravi čovek za tu funkciju” – rekao je Dimitrov.

Njega će zameniti, za početak u v. d. statusu, Albena Milev, dosadašnja direktorka Narodne biblioteke.

“Ona je nekoliko godina radnik Narodne biblioteke i direktor, a uopšte nije tajna da nije ni bila zainteresovana da napusti Biblioteku. Ona jeste naš izbor, ali zbog novih dešavanja i neočekivanih došlo se do situacije da je jedino pravo lice za direktora Centra za kulturu. Ona je bukvalno stavljena pred svršen čin da prihvati to” – rekao je predsednik Opštine.

Na pitanja odbornika opozicije o potencijalnom sukobu interesa jer je njen suprug zamenik predsednika Opštine Dejan Milev, Dimitrov kaže da je dobijeno obrazloženje Agencije za sprečavanje korupcije da sukoba interesa nema, jer suprug nije odbornik, a da kao član Veća može da bude uzdržan kada se raspravlja o bužetu Centra za kulturu.

Ivana Taskov je menja na mestu direktorke Biblioteke, a i ona će biti u v. d. statusu. Po obrazovanju je master filolog srpskog jezika, bila je nastavnika u osnovnoj školi i Gimnaziji, a do sada je bila radnik Narodne biblioteke kao urednica kulturno-javne izdavačke delatnosti.

Za njen izbor glasali su i predstavnici opozicione liste “Srpski pokret Dveri – Srcem za Dimitrovgrad”.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar