Akcija pojačane kontrole prekoračenja brzine od 25. aprila do 1. maja

Za proteklih 7 dana na teritoriji Pirotskog okruga dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba lakše povređena. Iz Policijske uprave Pirot saopštavaju da će saobraćajna policija od 25. aprila do 1. maja imati pojačanu kontrolu prekoračenja brzine i pozivaju građane da daju predloge za lokacije gde će brzina meriti.

Saobraćajci će svakog dana trajana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

“U sklopu te akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL, u sredu, 1. maja, u vremenu od 00,00 do 24,00 časa, realizovati akcija „Speed Marathon“, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa” – saopštavaju iz policije.

Iz MUP-a pozivaju građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu.

Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju i šalju se na mejl adresu Uprave saobraćajne policije – [email protected], najkasnije do srede, 24. aprila.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar