Opština Dimitrovgrad traži ekspertsku pomoć pri pisanju projekata

Za potrebe Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Opštinska uprava Dimitrovgrad traži ekspertsku podršku pri izradi projekata, a poziv za podnošenje ponuda upućen je zainteresovanim firmama.

Od firme koja dobije posao očekuje se da ima barem jednog zaposlenog koji će biti na raspolaganju tokom trajanja ugovora nabavke, a od njih se traži ekspertska podrška pri pripremi prijava projekata za sufinansiranje prema domaćim i inostranim donatorima, u ime Opštine Dimitrovgrad i ustanova čije je osnivač.

“Prijava podrazumeva izradu analize, prikupljanje potrebnih informacija, priprema svih predviđenih obrazaca prema uslovima pojedinačnog javnog poziva na jeziku javnog poziva, pružanje usluge pisanja razvojnih projekata, izrada projektnih predloga, bez izrade projektno-tehničke dokumentacije za izdavanje dozvola za izgradnju, rekonstrukciju i slično” – stoji u dokumentaciji.

U pozivu za podnošenje ponuda stoji da je cilj pisanja projekata tri do pet puta veća vrednost donacije od finansija koje su uložene u ekspertsku pomoć, a ona se odnosi i na izradu analiza potrebe Opštine, kreiranje drva problema, logičku matricu i SWAT analizu za potrebe pojedinačnog projekta.

Od njih se očekuje i da predlažu potencijalne fondove i donatore za finansiranje projekata za potrebe Opštine, kao i da prilikom pripreme projekata odradi sledeće faze – analiza potreba naručioca, targetiranje potencijalnih fondova, analizu i prilagođavanje unutrašnjih dokumenata, iniciranje nacionalnih i inostranih partnerstava i konsultacije prve verzije sve do izrade konačnog predloga projekta.

Koliko će se iz budžeta za to izdvojiti za sada nije poznato.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar