a
 

Opština Dimitrovgrad i ove godine nagradila najuspešnije učenike

Opština Dimitrovgrad i ove godine je nagradila učenike Osnovne škole „Hristo Botev“ i Gimnazije „Sv. Kirilo i Metodije“ koji su u toku protekle godine postigli zapažene rezultate na okružnim i republičkim takmičenjima iz različitih oblasti – jezika i književnosti, prirodnih i društvenih nauka, kao i sporta.

Novčane nagrade učenicima je uručio predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov. U svom obraćanju prisutnim đacima, roditeljima i nastavnicima Dimitrov je između ostalog istakao da su uspešni učenici koji su svojim postignućima zaslužili nagrade najbolje što naša sredina ima, te da se nada da će se makar deo njih po završenim studijama vratiti u svoj rodni kraj, kako bi učestvovali u njegovom daljem razvoju. Takođe, podsetio je đake da je znanje ono najbitnije što će poneti iz svojih škola, i jedina trajna vrednost koja će im omogućiti da nešto postignu u životu.

„Učite, jer tako ulažete u svoju budućnost“, poručio je Dimitrov.

Nagrade je dobilo ukupno 113 učenika – 82 osnovca i 31 srednjoškolac. Ukupan iznos dodeljenih novčanih sredstava je skoro milion dinara, a u zavisnosti od nivoa takmičenja i osvojenog mesta, učenici su nagrađeni pojedinačnim iznosima od 7.000, 15.000 ili 20.000 dinara.

Kako je najavljeno, iduće sedmice biće dodeljene i nagrade najboljim učenicima škola i razreda.

D. Jelenkov

Foto: Dijana Jelenkov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bez komentara

Ostavi komentar